Tulačka
|
Předmět: Hopkající balónek Přitlapkováno: 10. 2. 2015 13:49:43 |
|
|
Zdravíčko,
Už je tomu pár dní, co jsem si začínala všímat, že můj malý chundeláč má nafouklé bříško jak balónek. Kromě toho, že hodně upouští plyny, které se díky vůni dají skoro přirovnat k jedovatýmu plynu, vždy když dojde na záchod, tak látky, které jeho tělo vylučuje, jsou trochu řídčí. Občas mu masíruji bříško, jako se to dělá miminkům, a nahmatám takové tvrdší bouličky, které když chvíli masíruji tak zmizí a do vzduchu se uvolní další příval té omamující vůně. Celkový proces mi lehce připomíná breeze-one-tuch.
Chovatelka, když jsem si ho před měsícem přebírala, říkala, že je zvyklý na vařené kuřecí maso s rýží a nebo na maso syrové. Granule prý jí, povětšinou, jako doplněk stravy. Několikrát jsem mu nabídla syrové nebo vařené maso, ale zachoval se jako jeho královská výsost a misku vždy jen uraženě přeskočil. Radši si dohopká na kočičí a nebo psí granule. Nedávno, předtím, než se objevil tenhle problém, jsme byli na veterině a dostal kapku, na lopatky na odčervení. Většinu, na kterou dosáhl, slízal. Samozřejmě v soukromí a v bezpečí, abychom ho neviděli. Náš veledůležitý a nový obyvatel hamá jen whiskas granule pro kočky a proplan kuřecí granule pro pejsky. Na nic jiného ho nemůžu nalákat.
Nutno ještě podotknout, že náš vévoda pan Oliver je nemocný a má zákys, už téměř vyléčený, na levém očíčku. Bere na to kapičky, které pomalu, ale jistě účinkují. Jen asi cca před dvěma dny dostal předepsáno, že na doléčení mu máme kapat jiný a méně neškodný.
Budu vděčná za veškeré vaše rady a názory. |
|