Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se! Registrací souhlasíte s podmínkami používání.
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Nahrává se...

Úterník. Duben 2017 - opět NEJ fotka

Datum9. května 2017  |  AutorFilip  |  Zobrazení celkem/dnes8 599x / 2x

Nejčastějším tématem blogu je NEJ fotka. Tak si po dnešním vyhlášení té dubnové dejme další pokračování.

Myšlenka na úvod: myslím, že hlasování v soutěži s fotkami koček objektivní snad být z principu nemůže – aspoň ne, pokud jste kočkařka nebo kočkař :o) V čem by spočívala objektivita?

Nějak jsem si ale vždycky myslel, že by soutěž měla být pro radost, pro zábavu, jako něco jistého, že na přelomu měsíce se budou sbírat perfektní fotky a jedna z nich bude zvolená tou NEJ.

Je škoda, pokud by soutěž měla vyvolávat spory nebo pochyby. Nedaří se udělat NEJ fotku takovou, jakou bych chtěl? Začnu tím, co podle mě funguje a co se během posledních dvou let „vychytalo“:

1. Stále se nám daří získat sponzory, kteří věnují atraktivní výhry. A je nutné přiznat, že bez výher by to nebylo tak úplně ono.

2. Stále se nám daří udržet dobrou úroveň fotek v soutěži, a docela rozumný počet – fotek už není jen deset nebo jedenáct.

3. Zbavili jsme se (z mého pohledu) vydírání a ovlivňování soutěže tím, že nějaká výhra půjde na dobročinnost.

Tak kde je vlastně problém?

I když to asi není na první pohled vidět, o tom, jak probíhá hlasování, se dá zjistit spousta věcí, které se prostě na serveru ukládají. Snad nikdo by si na internetu neměl dnes myslet, že je anonymní. Nehodlám vytahovat jakékoliv statistiky, každý sám ví, jak v soutěži hlasuje.

Beru jako svou vlastní chybu, že jsem nemyslel na to, aby soutěžící nemohli hlasovat pro svou vlastní fotku „milionkrát“ ze stejného místa s různými e-maily, aby nešlo používat různé profily a skoro v každé NEJ fotce preferovat někoho z „domácích“, z Modrokocouřáků, a podobně. Protože jakkoliv se obojí chování může zdát výhodné, vhodné a podobně, soutěž to ve svém důsledku poškozuje – jak je vidět třeba dnes.

Soudím - klasicky - podle sebe, a proto jsem na podobné chování nevytvořil dostatečné bariéry. Technické i další – jako bude doplnění pravidel o bod, že pokud se podobné chování analýzou dat objeví, bude fotka diskvalifikována.

Zrušit NEJ fotku by bylo snadné, ale osobně bych to považoval za prohru Modrého kocouře.cz – takže postavíme lepší obranu a pojedeme dál. Těším se na další kolo :o)

P. S. A těším se také, jaké další díry v hlasování kdo objeví! Je to výzva - kdo s koho! :o)




Tagy ?

MKnejfotka


Obsah se nahrává...


Sdílejte!  |  O sdílení
Sdílet přes e-mail Sdílet na Facebooku Odeslat pomocí Facebook Messengeru Sdílet na Twitteru Sdílet na Google+





16 komentářů

Pro přidání komentáře se prosím přitlapkujte.

janarim
Kocouřákjanarim  Datum10. května 2017 12:33

Já bych tu možnost hlasovat pro vlastní fotku nechala. Není to nic proti ničemu, jeden hlas výsledek nemá moc šancí ovlivnit, navíc když zároveň můžu dát devět hlasů dalším. A je to soutěž pro zábavu, tak proč si ji neužít :-)
Ty ceny, čím kvalitnější cena, tím vyšší motivace vyhrát, tohle funguje asi všude stejně. Navíc pořád hlasuje málo lidí a tím je podle mě o to těžší, ne-li nemožné, soutěž udělat tak, aby byli spokojeni všichni. Aby to bylo absolutně spravedlivé, tak by muselo být hlasování omezeno jen pro registrované a to by asi bylo škoda.
Beru to v nej fotce tak, že kromě toho, že se můžu pokochat krásnými fotkami, můžu ukázat i tu svou kočenu a zároveň i svůj výtvor. A pokud by se nelíbil, můj hlas s tím nic nezmůže, ale pro mě je ta fotka hezká.

Andrea Klegová
KocouřákAndrea Klegová  Datum10. května 2017 12:29

Ale veď načo toľko rečí...keď sa to niekomu nepáči, nech nesúťaží - ľahká pomoc. Už včera som napísala, že mňa osobne nejak Nej fotka neberie, ale napriek tomu sem tam nejakú pridám a dá sa povedať, že potom to už ani nesledujem. Je jasné, že každého ťahá dať hlas hlavne svojej fotke - podľa mňa by nebolo zlé, keby sa svoja fotka hodnotiť nedala.
NIKDY nebude hlasovanie a hodnotenie 100%-né, nejde to proste. Je to len hra a presne, ako píše Micubiši, nestálo by mi za námahu obvolávať a písať známym, aby mi dali hlas. Kto chce, dá, kto nechce, nedá. Pre mňa sú tie moje najkrajšie tak či tak - ako pre každého z vás tie jeho.

Pája6
KocouřákPája6  Datum10. května 2017 12:22

A zrovna fotka s Magdalenkou je moc krásná, byla by škoda ji tu nemít.

Pája6
KocouřákPája6  Datum10. května 2017 12:19

Micibisi, to ne, možná to tu uz moc hrotime :-).
Je to prostě soutěž o nejlepší fotku, nic víc, nic míň.

Micubiši
KocouřákMicubiši  Datum10. května 2017 12:01

Jsem asi stará a hloupá. To fakt někomu stojí pytel granulí za to, aby obvolal kupu kamarádů, kteří do té doby neměli o mk ponětí, aby hlasovali pro jeho fotku? Smutné. Vždy jsem se rozhodovala srdcm, řadu koček sleduji dlouho, tak jim to přeji. Asi to bylo poprvé a naposled, co jsem se zúčastnila.

gwen
Kocouřákgwen  Datum10. května 2017 11:19

Včera nebo předevčírem jsem zahlédla po dlouhé době jeden díl Prostřena. Slečna, když se jí ptali, proč jde do prostřena, řekla, že hlavně pro peníze. (důvody nejsou důležité, protože v průběhu pořadu jsem se dozvěděla, že krom toho pána tam šly všechny pro peníze. Pán svým vyjádřením, že do Prostřena mají jít lidé proto, že mají rádi jídlo a vaření, působil mezi nima dost naivně). Ale abych se vrátila. Slečna říkala, že bude bodovat jako ve škole 1-5 (absolutně ignorovala, že stupnice je do deseti), tudíž jsem si řikala, že jestliže se v pátek body pohybují do sebe +- 3-5 bodů, slečna má jasnou taktiku, jak zvítězit. A proč to říkám? Protože při hodnocení řekla, že chtěla takto bodovat, ale nakonec dala 7 bodů, protože to bylo "dobrý".
Tím chci říct, můžeme mít všichni v sobě nějaký morální hodnoty a říkat a hlavně vědět, co je správné, ale v síle okamžiku nebo pod vlivem čehosi děláme věci jinak.

Sama za sebe, taky bych si body přiřadila, kdyby to šlo.
Pak jde přesně o to, co tu psaly holky. Každému se líbí něco jiného a ne každý má oko profesionála.

Pája6
KocouřákPája6  Datum10. května 2017 11:11

Pokud bych nějakou svou fotku nominovala, protože se mi moc líbila, asi bych ji jeden z deseti hlasů dala a zda se mi to OK. Ale jen jeden hlas a dál bych za ní nelobovala, víc adres, známí a tak ... ani nevim jak :-).

Micubiši
KocouřákMicubiši  Datum10. května 2017 10:22

Protože jsem, snad prvně, dala fotku, nehlasovala jsem vůbec.

Andrea Klegová
KocouřákAndrea Klegová  Datum10. května 2017 7:21

A ozaj - hlasovať pre svoju vlastnú fotku by som osobne neumožnila.

Andrea Klegová
KocouřákAndrea Klegová  Datum10. května 2017 7:20

Napadla ma jedna vec...
možno blbosť, ale možno by to aspoň ako tak dokázalo selektovať rôzne druhy fotiek a spravodlivejšie by bolo aj hodnotenie.
Čo tak, ako ked je sekcia TNT, urobiť súťaž o NEJ fotku na nejakú tému a z nej potom vyberať? Alebo - rozdeliť fotky na tie, ktoré fotil profík a na tie, ktoré sme fotili my - laici?

Filip
KocouřákFilip  Datum9. května 2017 21:59

Já otrávený nejsem, já rád pozoruji lidi a zkoumám, proč se někdo nějak chová (a tady to myslím obecně v hlasování u NEJ fotky). Spousta motivací mi samozřejmě uniká - o to raději ale pozoruji :o)

Maud
KocouřákMaud  Datum9. května 2017 21:49

No čistě technicky, nejsem v kontaktu se žádným útulkem, ale jistě by se nějaký našel nebo někdo, kdo by to zprostředkoval případně spotřeboval (mám kámošky, co mají kočky), protože pragamaticky vzato by to Maya nespotřebovala ani do smrti! Chá chá. Výherce nemusí zveřejňovat, co s výhrou udělá, ale když to Jana tak řekla, tak si myslím, že je to spontánní. A taky je to asi reakce na ten jeden komentář. No tak, nedejte se otrávit. :-)))

Filip
KocouřákFilip  Datum9. května 2017 21:21

Osobní pohled a pocit: Dobročinnost nikdy není a neměla by být omluvou... Mám pocit, že politici nás skutečně ovlivňují - když někdo z nich, nebo nějaká politická strana, přijde k penězům a není schopná prokázat původ, dá je na dobročinnost. Ne proto, že chce konat dobro, ale proto, že je načapaná :o)

gwen
Kocouřákgwen  Datum9. května 2017 21:18

Po obvolávání tří útulků a zkušenosti paní, co na mě řvala, s prominutím, musím říct, že bych ty granule přála radši Mirce, která má okolo svého domu víc koček, než kdejaký útulek. A kde vidím fotky Mikyho, jak e uzdravuje a kde tomu věřím, že to má smysl.

Maud
KocouřákMaud  Datum9. května 2017 20:58

Já jsem nikdy nehlasovala pro svoji fotku ani nežádala rodinné příslušníky a známé, aby hlasovali pro mou fotku. To mi přijde normální. Fotky jsou krásné a je těžké vybírat. Přijde mi dobré, že mohu těch maximálních 10 bodů přidělit a udělat si vlastní pořadí a pak sledovat, jak se mění a jak jsou na tom moji favoriti. A upřímně řečeno, vyhrát tolik kilo granulek, tak bych je jako Jerroušek taky věnovala nějakému útulku. Měla by to být zábava, možnost vidět hezké fotky a přiznejme si i naděje, že zrovna ta moje fotka zaujme a umístí se nebo vyhraje. Tak, Filipe, prosím, vychytávejte mouchy a soutěž nerušte, snad si lidi dají říct. :-)

gwen
Kocouřákgwen  Datum9. května 2017 20:48

Takže žádná data/statistika nebudou?

Nevím, proč mám pocit, že z NEJ fotky je na MK hořká pachuť.

Já (jelikož nesoutěžím) beru NEJ fotku jako přehled koček z MK (i ostatních) na jedné stránce. Mám to ráda, chodím se tam koukat a ano, pak je těžké vybrat těch deset nej, co se mi líbí. Ale vždycky se u toho s Vojtíkem bavíme a kocháme.

Nechci, aby ta soutěž dělala nějaký rozbroje, nenávist nebo cokoliv jiného.

Opravdu jakákoliv cena mění lidi? Že dělají věci, který by normálně nedělali?

Ano, sponzor nám dal kvalitní granule, dal nám i vzorky a víte, že se snažím ke každý výhře přibalit. kdyby česká pošta neměla takové ceny, poslala bych nejradši všem.

Tak zkusme hlasovat opravdu pro ty fotky, které se nám líbí.
Opusťme vše ostatní a bavme se u toho.

Výše uvedené názory a komentáře nevyjadřují stanovisko Modrého kocouře.cz. Modrý kocouř.cz si vyhrazuje právo příspěvky odporující dobrým mravům, v rozporu se zákony nebo obsahující reklamu smazat.

Reklama

Má Váš kočičák už svou stránku ve Zlaté knize?

Víte, že svému kočičákovi tady můžete vytvořit osobní stránku? Víte, že pak může mít své vlastní kočkoalbum, deníček a další?

Registrujte se!

Registrace není povinná, ale umožní Vám využívat všechny funkce, které Modrý kocouř.cz nabízí - jednoduché vkládání fotek, komentování nebo komunikace s ostatními Kocouřáky.

Reklama

Modrý kocouř.cz (c) 2024

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube

Tyto stránky používají soubory cookies, abychom vám usnadnili a zpříjemnili jejich procházení. Rozumím
Jak cookies používáme?

Top